DNR Leskovac | Vaše zadovoljstvo je naš imperativ!

TERMALNA REŠENJA

Uređaji za merenje telesne temperature

 

Termovizijska kamera, poznata i kao infracrvena kamera ili termalna kamera, je uređaj koji formira sliku koristeći infracrveno zračenje. Sva tela emituju infracrveno zračenje, pa čak i led. Pošto se infracrveno zračenje emituje od strane svih objekata sa temperaturom iznad apsolutne nule, termografija omogućava da se vidi nečija životna sredina, sa ili bez vidljivog osvetljenja. Količina zračenja, emitovana od strane objekta povećava se sa temperaturom, stoga termografija omogućava da vidimo razlike u temperaturi.

Što je viša temperatura objekta koju on emituje, to je veća količina emitovanog infracrvenog zračenja. Upravo nam termovizija omogućava da sagledamo ono što naše oči ne mogu videti.Uz pomoć detektora i algoritama, termalne kamere za detekciju telesne temperature dizajnirane su da otkriju povišene temperature površine kože, pa tako mogu biti korišćene za brzo i preliminarno skeniranje na groznicu, sve sa velikom tačnošću.

Mogu se koristiti na mestima kao što su carina, aerodromi, škole, autobuska stajališta, zdravstveni centri i druge državne i javne institucije.

CENOVNIK HIKVISION TERMALNE KAMERE

[pdf-embedder url=“https://www.dnr.rs/wp-content/uploads/2021/04/Termalne-Kamere-HIKVISION.pdf“ title=“Termalne Kamere HIKVISION“]

UNV TERMALNA REŠENJA

[pdf-embedder url=“https://www.dnr.rs/wp-content/uploads/2021/04/UNV-termalna-resenja.pdf“ title=“UNV termalna resenja“]